Current Activities in Long Term Care
By Kate Lynch, Editor  www.activities4elders.com/
ACTIVITY DIRECTOR
COMMUNITY
Join our Activity Director
Community message
board and network with
Activity Professionals
across the country. This
is a free service.
ACTIVITY DIRECTOR
TODAY
E-MAGAZINE
Be sure to subscribe to
Activity Director Today
E-magazine for the
latest news and more
about your profession.
Only $24.00/year
ACTIVITY DIRECTOR TODAY
Providing Internet Resources
for Activity Professionals
in Long Term Care Settings
admin@theactivitydirectorsoffice.com

Copyright 2004-Present
The Activity Director's Office
All Rights Reserved

Disclaimer
RESIDENT
SHOPPING & MORE
At Resident Shopping &
More you will find
clothing and more for
your residents.  
Also, you
will  find Activity
Department supplies
.
ACTIVITY DIRECTOR
NOVELTIES
Activity Director
Novelties features
promotional materials
and gifts for you, your
residents, your facility
and your Department.
Be sure to visit.
BOB'S CUSTOM
DESIGNS
Get promotional and gift
items customized.  Bob
creates your design and
makes it available for
you on
Activity Director
Novelties.  Buy as much
or little as you want.
(Design Fee $10.00)
Contact Bob
Activity Director
Books.
Excellent Resources for
Activity Professionals
Featuring supplies for
parties, holiday
celebrations  and
special events
Click Here
ESPECIALLY DESIGNED WITH SENIORS IN MIND
FEATURING TONS OF BULLETIN BOARD AND CRAFT SUPPLIES
Current Activities
in Longterm Care

A bi-monthly magazine that
provides useful activities,
calendars, therapeutic
activities and programs,
feature stories, specialized
activities for Alzheimer's
patients and
other disease conditions,
professional news,
medical news and much more!
 
Special Internet
subscription price:
Only $49.00

To order yours today:

PHONE:
1-800-354-3371

FAX: 319-553-0644

MAIL: Freiberg Press, Inc.
P.O. Box 612
Cedar Falls, IA 50613

ONLINE:
http://www.activities4elders
.com/

Email: klynch@cfu.net
Terrific Trivia

Choose the correct answer for the multiple-choice questions.

1.  What team conspired to throw the 1919 World Series?
A.        Brooklyn Dodgers
B.        Chicago Cubs
C.        Chicago White Sox
D.        Boston Red Sox

2.  Which river is not in the United Kingdom?
A.  Humber
B.  Avon
C.  Mersey
D.  Murray

3.  What is the capital of Kansas?
A.        Kansas City
B.        Salina
C.        Topeka
D.        Wichita

4.  What is the body of water off the west coast of the Florida peninsula?
A.        Atlantic Ocean
B.        Caribbean Sea
C.        Gulf of Mexico
D.        Pacific Ocean

5.  Absolute zero is:
A.        0 degrees Kelvin
B.        0 degrees Celsius
C.        0 degrees Fahrenheit
D.        There is no absolute zero

6.  In which U.S. state is Einstein’s brain kept?
A.        New York
B.        Washington
C.        Massachusetts
D.        New Jersey

7.  What star is the center of the solar system?
A.        The moon
B.        Earth
C.        Mars
D.        The sun

8.  Characters in which cartoon are known to be “three apples high?”
A.        Garfield
B.        The Smurfs
C.        Teenage Mutant Ninja Turtles
D.        Powerpuff Girls

9.  Millie was which presidents’ pet?
A.        Ronald Reagan
B.        Richard Nixon
C.        George Bush
D.        Bill Clinton

10. Which of the following board games is the oldest?
A.        Candy Land
B.        Chutes and Ladders
C.        Mouse Trap
D.        Go to the Head of the Class

11. The only bird that can fly backwards is the:
A.        Mockingbird
B.        Hummingbird
C.        Kiwi
D.        Loon

12. The world’s largest known land mammal is the:
A.        Giant hornless rhinoceros
B.        African elephant
C.        Pygmy hippopotamus
D.        Dromedary camel

13. According to Mattel, her manufacturer, Barbie’s last name is:
A.        Roberts
B.        Johnson
C.        Casey
D.        Stuart

14. Which of these American writers is not a noted poet?
A.        Henry James
B.        Carl Sandburg
C.        Walt Whitman
D.        Wallace Stevens

15. Which of these fruits has edible seeds?
A.        Papaya
B.        Cherry
C.        Apricot
D.    Nectarine

ANSWERS:
1. C
2. D
3. C
4. C
5. A
6. D
7. D
8. B
9. C.
10. D
11. B
12. B
13. A
14. A
15. A